Annonse

Kristiansand skal bli bedre på krisehåndtering


Under lignende og større katastrofer som stormen "Nina" skal du i fremtiden få bedre informasjon fra det offentlige. - Foto: Tor Erik Schrøder - www kengurufoto.no

Som den eneste byen i landet er Kristiansand med på et felles prosjekt som skal sørge for at håndteringen av uventede hendelser blir mye mer effektiv og bedre.

– Det handler å få til et bedre samarbeid med alle instanser, både sivilforsvaret, politi, Røde kors og ikke minst kommunen selv dersom det for eksempel skulle bli et skikkelig strømbrudd eller ved en tilsvarende katastrofe som stormen Nina, sier Silje Solvang, prosjektleder i Smart Mature Resilience til KRS247.

Silje Solvang - Foto: Alf Otto Fagermo

Silje Solvang – Foto: Alf Otto Fagermo

Prosjektet er en del av EUs store forskningssatning kalt «Horizon 2020» og Kristiansand er med på dette sammen med Vejle i Danmark, Roma i Italia, Riga i Latvia, Bristol i England, Glasgow i Skottland, Donostia i Nord-Spania, Universitetet i Agder, niversitetet TECNUN i Donostia, Universitetet i Linköping, Sverige, Universitetet Strathclyde i Glasgow, det tyske standardiseringsinstituttet DIN og nettverket for bærekraftige byer i Europa, ICLEI. Det vil gå ut på å måle hvor godt rustet byene er til å håndtere krisesituasjoner.

– Det handler om å lage en håndbok med fem verktøy som kan brukes i forbindelse med krisehåndteringer, forklarer Solvang.

– Verktøyene skal utvikles, testes og godkjennes. Det er en form for prosess der man skal måle hvor god og robust Kristiansand er i dag til å håndtere uønskede hendelser. Så skal man vurdere hva byen trenger og blir det en kommunikasjonsplattform hvor politikere kan simulere dagens situasjon for å finne ut hvor det må settes inn ekstra beredskap, sier hun.

Folk i Kristiansand vil ikke merke det så veldig mye i den tidlige fasen, men innen prosjektet skal være ferdig i 2018, skal byen kunne gi bedre informasjon og gjøre det lettere for innbyggerne også til å gi informasjon tilbake til kommunen.

– Ja, det går veldig mye på kommunikasjon, avslutter Silje Solvang.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer