KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kristiansand leverer som turistdestinasjon

Som det sted i Norge med flest solskinnsdager og med landets største fornøyelsepark, er Kristiansand et populært turistmål.

Både i fjor, og året før, så viste turistundersøkelsen til Innovasjon Norge at Kristiansand har landets mest fornøyde feriegjester. Noe daglig leder i Visit Sørlandet, Heidi Sørvig er svært stolt av.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Og vi har jo undersøkelser som viser at vi har de mest fornøyde feriegjestene i Norge. Vi har også gjennomført en gjenkjøpsundersøkelse gjennom et prosjekt som heter Arena Usus. Her skulle gjestene trille terning over hvor bra de synes byen var. Vi kom på et terningkast mellom fem og seks i snitt, sier Sørvig.

Hvor mange ekstra innbyggere byen får i løpet av noen hektiske sommermånedene har ikke Sørvig oversikt over.

– Vi har dessverre ingen eksakte tall for hvor mange som besøker Kristiansand om sommeren. For Kristiansand er jo et knutepunkt for hele landsdelen. En innfallssport og utfartsport for veldig mange utenlandske gjester. Men besøket er mye større enn hva statistikkene som omhandler antall overnattinger viser. Vi må jo også regne med alle de som ferierer i omliggende byer og som gjerne har en tur til Kristiansand på programmet. Man må heller ikke glemme alle som er turister i egen landsdel, forteller Sørvig.

Fortsatt er det Dyreparken som er det mest attraktive turistmålet, i tillegg til at skjærgården helt klart er noe turistene ønsker å få med seg. Kristiansand har ett stort fokus på å være barnas by, og ønsker å være en god ferieby for barnefamilier. Landsdelen generelt har som mål å bli Nordens mest attraktive reisemål for barnefamilier innen 2030.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215676899″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]