KRS247.no

Henter værvarsel...

Kristiansand Kunsthall på statsbudsjettet

For første gang er Kristiansand Kunsthall inne på fast post på statsbudsjettet. Kunsthallen mottar 1,2 millioner kroner i støtte. Daglig og kunstnerisk leder, Cecilie Nissen, mener dette betyr enormt for forutsigbarheten i kunsthallens drift.

– Vi har lagt oss på et ambisjonsnivå som betyr at det koster en del å gjennomføre disse. Det har alltid vært en nervepirrende tid på den tiden av året når man ikke vet hva man har i budsjett før neste år. Vi har måttet søkt midler underveis og hvor vi må legge budsjetter som vi egentlig ikke vet om vi får inn. Det har ført til noen våkne netter. Men endelig, etter lang tids lobbyering, har vi kommet inn på fast post. Da er alt mye mer forutsigbart, forteller Nissen til KRS247.

Hun kan håper at Kristiansand Kunsthall ikke skal bli mykere og rundere i kantene som følge av den faste posten.

– Det er klart man driver en institusjon på vår størrelse, så koster det penger. Folk som jobber, kunstnere som skal honoreres, ting skal markedsføres og det ene og det andre. 1,2 millioner kroner holder sånn sett akkurat til det vi skal gjøre. Likevel skal vi fortsette å strekke oss, sier kunsthallederen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237662623″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]