Annonse

Kristiansand Kunsthall på statsbudsjettet


Installasjonsbilde fra utstillingen Correspondences med Mette Stausland og Robert Wood. | Foto Tor Simen Ulstein

For første gang er Kristiansand Kunsthall inne på fast post på statsbudsjettet. Kunsthallen mottar 1,2 millioner kroner i støtte. Daglig og kunstnerisk leder, Cecilie Nissen, mener dette betyr enormt for forutsigbarheten i kunsthallens drift.

– Vi har lagt oss på et ambisjonsnivå som betyr at det koster en del å gjennomføre disse. Det har alltid vært en nervepirrende tid på den tiden av året når man ikke vet hva man har i budsjett før neste år. Vi har måttet søkt midler underveis og hvor vi må legge budsjetter som vi egentlig ikke vet om vi får inn. Det har ført til noen våkne netter. Men endelig, etter lang tids lobbyering, har vi kommet inn på fast post. Da er alt mye mer forutsigbart, forteller Nissen til KRS247.

Hun kan håper at Kristiansand Kunsthall ikke skal bli mykere og rundere i kantene som følge av den faste posten.

– Det er klart man driver en institusjon på vår størrelse, så koster det penger. Folk som jobber, kunstnere som skal honoreres, ting skal markedsføres og det ene og det andre. 1,2 millioner kroner holder sånn sett akkurat til det vi skal gjøre. Likevel skal vi fortsette å strekke oss, sier kunsthallederen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer