Annonse

Kristiansand kommune trenger din hjelp


Foto: Pål Lomeland

I forbindelse med valget i september vil kommuner i landet trenge hjelp fra sine borgere. I Kristiansand trengs det nærmere 90 valgmedarbeidere for å ta imot folk som skal stemme i sine valglokaler.

Eva Berglund Åsland. | Foto: Svein Tybakken

Eva Berglund Åsland. | Foto: Svein Tybakken

– Man sitter i stemmelokalet og tar imot, om du er heldig, nabolaget ditt. Du hjelper folk med å gjøre sin borgerplikt på den rette måten. Det er en kvalitetssikring så vi slipper å forkaste stemmer, forteller Eva Berglund Åsland.

Åsland er organisasjonsdirektør i Kristiansand Kommune, og hun forteller om en lovendring som gjør at kommunen må ut og finne valgmedarbeidere.

– Den viktigste kvalifikasjonen er at man ikke står på ei liste selv. Før i tiden kunne man bruke de som så på seg selv som listefyll til å sitte i valglokalene, men nå skal velgerne ikke møtes av politiske partier, sier Åsland til KRS247.

Hun påpeker også at valgmedarbeidere trenger god helse, da arbeidsdagen strekker seg fra 0800 til 2100. Man lønnes med 200 kroner i timen, i tillegg til overtidsbetaling.

Skjema for å melde deg som valgmedarbeider finner du her. Du kan også ringe Maren Svenning på 38 24 34 80 eller Lars Erik Brekne Johnsen på 38 24 34 78.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer