KRS247.no

Henter værvarsel...

Kristiansand er dårligst i landet

Tall fra Benchmark Alliance viser at hotellene i Kristiansand er på bunn i Norge hva gjelder inntjening, belegg og rompriser første kvartal i år. Det er det ingen enkel forklaring på. 

– Det er naturlig å tro at hovedforklaringen ligger i nedgangen i oljebransjen, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting som har bearbeidet tallene.

Han påpeker at nedgangen i flere andre byer har det i tillegg til en nedgang i belegg også vært en økning i kapasitet. Det har man ikke har i Sørlandets hovedstad. Her er det en ren markedsnedgang.

– Det er viktig å påpeke at disse tallene er et gjennomsnitt, og det er slik at de som gjør det bra, gjør det veldig bra, sier Wiederstrøm.

Er Kristiansand en by som kun lever av sommeren?

– Ja, det er klart at sommermånedene er viktige for Kristiansand som i motsetning til for eksempel Bergen har mindre å spille på i så måte, avslutter han.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/207259440″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]