Annonse

Krav på 200 millioner mot fylkeskommunen


Fylkesordfører i Vest-Agder fylksekommune, Terje Damman. Foto: vaf.no

Arbeidsfellesskapet NCC-Repstad Anlegg ANS leverte mandag morgen en klage og et krav til Vest-Agder fylkeskommune på nesten 200 millioner kroner. Fylkesordfører Terje Damman bekrefter at fylkeskommunen har mottatt forliksklagen.

– Klagen er på rett i underkant av 200 millioner kroner (199 393 140) eksklusive moms og dreier seg om sluttoppgjøret etter arbeidene som er utført på den nye Vågsbygdveien. Jeg kan ikke si så mye om saken akkurat nå, for det er store mengder med dokumenter det er snakk om, forteller Damman til KRS247.no.

Partene i arbeidsfellesskapet har opplevd stor uenighet etter 26. juni 2014 da den nye Vågsbygdveien formelt ble åpnet. Søgneentrepenøren Repstad Anlegg har utført en vesentlig del av arbeidet i samarbeid med NCC Constructions. Selskapene dannet et eget AF (arbeidsfelleskap) og partene har siden åpningen sist sommer vært uenige om sluttoppgjøret for prosjektet, som hadde en budsjettramme på 1,3 milliarder kroner.

Tilleggsarbeid og merkostnader

Administrerende direktør i Repstad Anlegg AS, Mona Mortensen, vil ikke kommentere saken i dybden. Saken skal også dreie seg om uoppgjorte krav på tilleggsarbeider og merkostnader som følge av forsinkelser i prosjektet.

– Arbeidsfellesskapet har sendt inn en klage til forliksrådet. Dette for å avbryte søksmålsfristen for tilleggsarbeider, sier Mortensen i en sms.

Hør fylkesordførerens kommentar til forliksklagen her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar