Annonse

Forbyr overtakelse av bedrift


Konkurransetilsynet har vedtatt å forby Norsk Gjenvinnings overtakelse av Avfall Sør Bedrift.

– Oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for innsamling og mottak av næringsavfall i Kristiansands-området, mener tilsynet.

Næringsdrivende er pålagt å ha en ordning for levering av avfall. I Kristiansands-området er det i dag to store aktører i markedet for innsamling og mottak av næringsavfall.

Gjennom oppkjøpet fjerner Norsk Gjenvinning sin nærmeste konkurrent og oppnår en meget høy markedsandel.

– Konkurransetilsynets vurdering er at denne situasjonen vil svekke konkurransesituasjonen i markedet, og gjøre det dyrere for næringsdrivende i Kristiansandsområdet å kvitte seg med sitt avfall, sier avdelingsdirektør Ingrid Kjeldstad Gullaksen til Fædrelandsvennen.

Norsk Gjenvinning sitt oppkjøp av Avfall Sør Bedrift ble meldt til Konkurransetilsynet 13. desember. 12. mai ble partene varslet om at det kunne bli aktuelt å gripe inn mot oppkjøpet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar