Åpningsarrangementet som er i regi av Statnett og Energinet.dk vil finne sted henholdsvis i Tresse i Kristiansand og ved Tjele stasjon nær Viborg i Danmark. Kronprins Haakon vil være til stede i Kristiansand og Kronprins Frederik vil være til stede i Tjele. Den offisielle åpningen vil være felles for begge land og overføres mellom Norge og Danmark via storskjerm.
– Vi jobber med å gjøre avtaler med artister og gjester, og ønsker at dette skal bli en god markering for alle som har vært involvert i prosjektet, og for folk som bor i Kristiansand og Vennesla-regionen, sier kommunikasjonssjef Christer Gilje i Statnett til Fædrelandsvennen.
Arrangementet markerer ferdigstillingen av ny sjøkabel mellom Norge og Danmark, Skagerrak 4, og at kraftlinjene mellom Kristiansand og Skien og mellom Kassø og Tjele i Danmark står ferdig. Til sammen utgjør dette ny og oppgradert kraftforbindelse over en strekning på nær 600 km fra sør i Danmark til Grenlandsområdet i Norge.
Dette bidrar til bedret forsyningssikkerhet i begge land, og legger til rette for mer kraftutveksling mellom landene og bedre utnyttelse av fornybar energi på begge sider.- Dette er store og viktige prosjekter for fremtidens nordiske kraftsystem og bidrar til mer utveksling av fornybar energi, og vi setter stor pris på at kongehusene i Norge og Danmark ønsker å delta i markeringen av at disse nå settes i drift, sier styreleder Kolbjørn Almlid i Statnett i en pressemelding.