KRS247.no

Henter værvarsel...

Kommunen vil ha din hjelp til forandring

Parkeringsplassen mellom Vestre kiosk og Onkel Aksel har siden fredag fungert som offisiell møteplass under Tall Ships Races og kommunen håper den kan bli en av mange kommende grønne lunger i sentrum av Kristiansand.

– Vi ønsker å gi folk muligheten til å komme med sine kreative innspill til hva som kan være der istedet for parkeringsplass, forteller Christen Egeland, rådgiver i by- og samfunnsavdelingen i Kristiansand kommune til KRS247.

Konseptet går ut på å bruke en blanding av gammel og ny teknologi. Først begynte de med å sette ut en god gammeldags flanellograf.

– Men vi byttet det til en magnettavle som folk kan feste ting på og tegne på sine ideer, sier Egeland.

Måten kommunen får inn forslag på er at folk tar bilde av sin idé og legger det ut på Instagram med emneknaggen #minbykrs og det vanker en premie til vinnerbidraget. Men det er fremdeles noen år frem til de kan få sin idé til å bli virkelighet.

– Ja, vi snakker tiår før containerkaia har blitt flyttet, sier rådgiveren.

Da KRS247 var nede på parkeringplassen, var tavlen borte og parkeringsplassen er tilbake til sitt gamle virke. Samtidig fremstår emneknaggen som tom, men Egeland forteller at det er fortsatt mulig å komme med sine innspill.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216687891″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]