Annonse

Kommunen endrer venteregler på legevakten


Legevakten i Kristiansand - Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Neste uke blir det lenger å vente for deg som ikke er syk nok på legevakten i Kristiansand. Systemet kalles «Manchester Triage Scale» og er det mest brukte systemet for prioritering av akuttpasienter i Europa.

– Det nye systemet innebærer at vi gjør vurderingen om hastegrad på en ny måte. Vi vil systematisk kartlegge alle henvendelser som går på sykdom og skade. Vi skal avdekke hvem som trenger hjelp først, og hvilke pasienter som kan vente, sier leder av Kristiansand legevakt Rolf Jarnes til kommunens nettsider.

Når du kommer til legevakten blir det gjennomført en del enkle medisinske undersøkelser som journalføres slik at prioriteringen blir bedre. Dersom det blir vurdert at helsehjelp kan vente til fastlege er tilgjengelig, vil du som pasient bli anbefalt til å vente hjemme til fastlegen åpner. Sykepleieren vil også gi deg råd om egenomsorg. Hvis du likevel velger å bli værende på legevakten, må du regne med å vente lenge dersom det er stor pågang.

– Alle som er vurdert til høyere prioritet vil gå foran. Flere kan oppleve det som en belastning, men legevakten har sin viktigste oppgave knyttet til akutt skadde og syke. Legevakten er ikke et døgnåpent legesenter. Den er en allmennmedisinsk beredskapstjeneste som må prioritere de sykeste, sier Jarnes.

Anbefalingen er klar fra Jarnes og resten av teamet ved legevakten, nemlig at du ringer først. Da slipper du bomtur og lang ventetid hvis sykdomstilfellet ikke er alvorlig nok.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer