KRS247.no

Henter værvarsel...

Koding for dummies

Det brukes i alt fra klokker til roboter, vi snakker om koder. Har det gått deg hus forbi hva dette egentlig handler om? I dagens utgave av spalten «for dummies» tar vi for oss koding.

– Det er litt som å bake, der man følger en oppskrift. Steg for steg står det hva man skal gjøre, og det er dette man gjør med for eksempel datamaskiner, klokker, roboter og egentlig alle maskiner rundt oss. Det sier ingeniør, Tallak Tveide, fra den frivillige organisasjonen»Lær kidsa koding».

Tallak Tveide med klokken sin, som kodere har brukt flere år på å programmere. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Tallak Tveide med klokken sin, som kodere har brukt flere år på å programmere. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Du kan selv høre i lydklippet om vi klarte å få noe klarhet i hva koding er. Enklest forklart er det kanskje når Tveide forteller om hvordan barna bruker koding på kursene de holder.

– De er veldig opptatt av spill, og har lyst til å lage sine egne. Da bruker vi et system som gjør det enkelt å komme i gang, noe som heter Scratch. Der bruker man klosser, som hver representerer en operasjon. Så får de hver kloss til å bevege seg slik at de gjør ulike ting, sier Tveide.

Hør lydklippet om roboter, koder og data her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/248826105″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]