Annonse

Kleppe vitner i stort asylsøksmål


Vidar Kleppe (Dem). | Foto: Tor Erik Schrøder

Bystyrerepresentant for Demokratene i Kristiansand og lekmedlem i Utlendingsnemda, Vidar Kleppe, er blant vitnene når asyladvokat Trygve Tveter stevner nemda for å være for strenge. 

Det er Kleppe selv som melder dette til KRS247 når vi ringer for å høre hva han mener om saken med Kristoffer Joner og NOAS.

– Jeg har blitt stigmatisert til tusen av NOAS. De var blant de som stilte seg i hylekoret når Grete Faremo utnevnte meg som medlem av UNE, sier Kleppe før han slipper nyheten.

– På nyåret blir det i følge regjeringsadvokaten en rettssak med asyladvokat Trygve Tveter mot hele Utlendingsnemda-systemet, forteller Kleppe.

Utfra opplysninger Kleppe har fått fra advokaten, har saken sitt utspring i at Kleppe er oppfattet som for streng i sitt virke i nemda. Kleppe mener han har opptrådt korrekt.

– Norge kan ikke være en fristad for alle som vil komme til det forjettede land som Norge er i internasjonal sammenheng.

Søksmålet kommer ikke som lyn fra klar himmel. Allerede i mai truet advokat Trygve Tveter med et slikt søksmål og mente Kleppe ikke var habil i innvandringssaker.

– Nemndmedlem Vidar Kleppe, som i all hovedsak har bygget sin politiske karriere på å være innvandringsmotstander, er inhabil, skrev Tveter til UNE den gangen.

Det har ikke lykkes KRS247 å komme i kontakt med Trygve Tveter i denne saken.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer