KRS247.no

Henter værvarsel...

Kleppe vitner i stort asylsøksmål

Bystyrerepresentant for Demokratene i Kristiansand og lekmedlem i Utlendingsnemda, Vidar Kleppe, er blant vitnene når asyladvokat Trygve Tveter stevner nemda for å være for strenge. 

Det er Kleppe selv som melder dette til KRS247 når vi ringer for å høre hva han mener om saken med Kristoffer Joner og NOAS.

– Jeg har blitt stigmatisert til tusen av NOAS. De var blant de som stilte seg i hylekoret når Grete Faremo utnevnte meg som medlem av UNE, sier Kleppe før han slipper nyheten.

– På nyåret blir det i følge regjeringsadvokaten en rettssak med asyladvokat Trygve Tveter mot hele Utlendingsnemda-systemet, forteller Kleppe.

Utfra opplysninger Kleppe har fått fra advokaten, har saken sitt utspring i at Kleppe er oppfattet som for streng i sitt virke i nemda. Kleppe mener han har opptrådt korrekt.

– Norge kan ikke være en fristad for alle som vil komme til det forjettede land som Norge er i internasjonal sammenheng.

Søksmålet kommer ikke som lyn fra klar himmel. Allerede i mai truet advokat Trygve Tveter med et slikt søksmål og mente Kleppe ikke var habil i innvandringssaker.

– Nemndmedlem Vidar Kleppe, som i all hovedsak har bygget sin politiske karriere på å være innvandringsmotstander, er inhabil, skrev Tveter til UNE den gangen.

Det har ikke lykkes KRS247 å komme i kontakt med Trygve Tveter i denne saken.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294256163″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]