Annonse

Klart for ny internasjonal kulturfestival


Fra 2014-festivalen på Torvet. | Foto: Festivalens Facebookside

Til tross for at Torvet ikke er tilgjengelig, skal Cynthia Trydal for fjerde året samle sammen de fleste minoritetene i Kristiansand og vise hele byen hvilke kulturer som beveger seg og rører seg i Kristiansand.

– Folk er veldig positive til festivalen og gleder seg til å komme, forteller Trydal til KRS247.

Hun omtaler festivalen som et samlingspunkt for alle innvandrere. En plass hvor de kan samles, lage mat og glemme problemene som er i hjemlandet. Nasjonaliteter som Irak, Colombia, Filippinene, Eritrea, Palestina og Mexico har alle sine vanskeligheter og konflikter som har krevd og fortsatt krever menneskeliv og lidelse. Trydal opplever et visst press fra aktørene som ønsker å utvide festivalen hvert eneste år.

– De som er deltakere gleder seg til neste år. De vil ha flere dager! Når vi måtte flytte fra Torvet til Slottet, må jeg jo forklare de at det blir mindre plass, mindre elektrisitet og mindre vann fordi dette området er ikke beregnet for festivalen, sier Trydal.

Likevel er de aller fleste deltakerne fornuftige som skjønner situasjonen, understreker hun i neste åndedrag.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer