KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjører MC mot mobbing

Kommende søndag vil en stor gruppe motorsykler kjøre parade mot mobbing fra Kristiansand. Det hele startet i Oslo, etter det tragiske selvmordet til 13 år gamle Odin som tok livet sitt etter å ha blitt mobbet i en årrekke. 

Initiativtaker Håvar Haaby ble inspirert av fakkeltoget mot mobbing, og startet i fjor en MC-parade fra Bjørkelangen til Oslo.
Den vesle MC-paraden han hadde sett for seg, har nå vokst seg så stor at arrangørene har måttet få låne parkeringsplassen utenfor Norges Varemesse på Lillestrøm.

Initiativet har også nådd Sørlandet, og søndag klokken 12 starter arrangementet på Øvre Torv i Kristiansand.

– Ordføreren kommer for å ønske oss velkommen, og så blir det flere andre taler og appeller, før vi kjører i kortesje, forteller Jan Gunnar Songedal til KRS247.

Sammen med Heidi Elverum står han som arrangør av paraden.

– Jeg fikk spørsmål fra Håvar om jeg kunne få til noe slikt i Kristiansand. Og det sa jeg ja til, og fikk med meg Jan Gunnar. Så har det gått slag i slag, sier Elverum.

Det er påmeldt over 200 til arrangementet på Facebook, og arrangørene håper det kan bli minst like mange sykler i paraden.

– Vi starter fra torvetklokken 12.45 så kjører vi ned Dronningensgate, via vestre strandgate og opp RV 9 til Strai. Så kjører vi ned på Sødalsiden og tilbake til torvet, forteller Songedal.

De ber bilister vise hensyn til kortesjen og understreker at de vil holde fartsgrensene.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/204482318″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]