Annonse

Kjør forsiktig til og fra hytta


Hovden i finværet. | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Vegvesenet ber bilistene være føre var om de skal til fjellheimen i helgen. Det kan virke som fine kjøreforhold hele veien, men nord for Bygland på Rv 9 blir det glattere. Andre strekninger til hytteområder har snødekke.

– På Riksvei 9 er det isfritt omtrent til Byglandsfjord. Derfra og nordover er det vekslende snø- og isdekke med litt bar asfalt i hjulsporene. Det er kaldt vær og flotte vinterforhold. Det er veldig greit føre, men vi må erkjenne at det er midt i januar måned. Vi ber om at folk kjører varsomt, sier Sigurd Wiberg fra Statens Vegvesen.

Han er prosjektleder i Statens Vegvesen i Aust-Agder. Han ser ikke for seg at forholdene forandrer seg drastisk fra i dag til søndag.

– I utgangspunktet er det veldig stabilt. Det er såpass kaldt at det ikke påvirker. Lite vind som kan polere veibanen er det også, sier Wiberg.

Bortelid, Brokke, Bjørnevannet og lokalt i Evjeområdet er det snøføre på veiene. Wiberg tror ikke det er spesielle svinger eller veistrekninger som er glattere enn resten av nettet.

– Det skal ikke være lokale variasjoner av betydning, men når man kjører på en vintervei må man avpasse farten litt mer rundt svinger og inn i kryss. Man må legge om kjørestilen litt, sier Wiberg.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer