KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjør forsiktig til og fra hytta

Vegvesenet ber bilistene være føre var om de skal til fjellheimen i helgen. Det kan virke som fine kjøreforhold hele veien, men nord for Bygland på Rv 9 blir det glattere. Andre strekninger til hytteområder har snødekke.

– På Riksvei 9 er det isfritt omtrent til Byglandsfjord. Derfra og nordover er det vekslende snø- og isdekke med litt bar asfalt i hjulsporene. Det er kaldt vær og flotte vinterforhold. Det er veldig greit føre, men vi må erkjenne at det er midt i januar måned. Vi ber om at folk kjører varsomt, sier Sigurd Wiberg fra Statens Vegvesen.

Han er prosjektleder i Statens Vegvesen i Aust-Agder. Han ser ikke for seg at forholdene forandrer seg drastisk fra i dag til søndag.

– I utgangspunktet er det veldig stabilt. Det er såpass kaldt at det ikke påvirker. Lite vind som kan polere veibanen er det også, sier Wiberg.

Bortelid, Brokke, Bjørnevannet og lokalt i Evjeområdet er det snøføre på veiene. Wiberg tror ikke det er spesielle svinger eller veistrekninger som er glattere enn resten av nettet.

– Det skal ikke være lokale variasjoner av betydning, men når man kjører på en vintervei må man avpasse farten litt mer rundt svinger og inn i kryss. Man må legge om kjørestilen litt, sier Wiberg.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/242108908″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]