KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjevik like bak Europatoppen

Trondheim, Bergen og Stavanger er alle regionale flyplasser som er i verdenseliten når det kommer til punktlighet i september, alle med over 94 % punktlighet. Kjevik havner på rundt 92 %.

Det melder Avinor. Trondheim, Bergen og Stavanger har henholdsvis 94,83%, 94,35% og 94,25% i punktlighet på sine flyvninger, noe som er blant de aller beste regionale flyplassene i verden. Kjevik ligger ikke langt bak, noe som gleder konstituert lufthavnsjef Magne Ryggetangen.

– For dagen i dag er regulariteten 100 prosent og punktligheten på 94. Hvis én avgang er forsinket, så gjør det sitt utslag og kan kanskje forklare de seks prosentene som mangler, sier Ryggetangen til KRS247.

– Blir Kjevik mer attraktiv som lufthavn med den punktligheten?

– Punktlighet og regularitet er viktig, sier Ryggetangen.

En del av punktligheten til regionale lufthavner hviler noe på at hovedlufthavnen på Gardermoen begrenser sine egne forsinkelser. OSL Gardermoen er best i Europa i kategorien «Store Lufthavner» på Flightstats sin septembermåling, noe som imponerer Ryggetangen.

– Når man ser på byggeaktiviteten og det man har i tillegg på Gardermoen, er det imponerende. Selvfølgelig uten forkleinelse til de tre andre lufthavnene som allerede er nevnt, sier Ryggetangen.

Flightstats resultater kan man se selv på denne siden.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/227476182″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]