KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjersti fulgte drømmen – åpner kafe i Kvadraturen

Kjersti Strøm Karlsen var en av mange som fikk føle nedskjæringene hos National Oilwell. I stedet for å grave seg ned, så valgte Kjersti å følge drømmen sin, og i dag åpner hun dørene til Kjerstis kjøkken.

– NAV var aldri noe alternativ for meg, så da var det bare å kaste seg rundt, og følge drømmen. Det var selvsagt tungt å få beskjeden om at jeg var overtallig, og jeg stilte meg jo spørsmålet «Hvorfor meg?». Etter å ha fått svaret på det under møtet med bedriftsledelsen i begynnelsen av september, så fant jeg ut at at her måtte jeg bare ta grep selv, og følge drømmen jeg har hatt i lang tid om en egen kafe. Når i tillegg stedet her var til salgs, så var det en perfekt timing.

Kafeen ligger i ett av byens eldste hus, og her har Eidsvollsmannen, Peder Johnsen bodd. Den gang var huset kun over en etasje, men etterhvert bygd på. Det er mye historie som sitter i veggene. Huset er godt bevart, og mye av det gamle er beholdt. Kjersti har mange planer med kafeen sin.

– Huset skal brukes, og jeg håper kafeen kan bli ett samlingspunkt med mye aktivitet. Skippergata ligger jo bare et steinkast fra Markens. Dette er ei veldig koselig gate, og her er det så mange flotte nisjebutikker. Med åpningstid også etter at butikkene har stengt, så håper jeg mange vil finne veien. Her på kafeen så blir alt hjemmebakt. Det blir hjemmebakte kaker, og hjemmelaget mat. Jeg vil også drive med catering, og her kan det arrangeres selskaper. Jeg er veldig spent, og sånn rett før, så er det hektisk, og mye som ikke er på plass ennå, men når dørene åpnes, så skal det meste være på plass, avslutter Kjersti Strøm Karlsen.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226976681″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]