Annonse

Kjemper mot skrivefeil med humor


André Ulveseter holder foredrag på Kristiansand Katedralskole Gimle

Se for deg en mann som fisker på en brygge. Og han fisker kaker. Det er noe helt annet enn fiskekaker. Dette kalles særskrivning, altså å dele opp sammensatte ord. For å kjempe mot slike skrivefeil lager André Ulveseter bildemontasjer på Facebook-gruppen «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil». Feilene finner han over alt.

– Det er bare å slå opp på Facebook, så dukker de opp. Ellers er det over alt i butikker, så jeg trenger ikke lete så mye. Det som også er gøy er at jeg får tusenvis av tips, både på melding og på Facebook, sier Ulveseter.

– Engasjementet mitt begynte med at jeg skrev som en «gris» selv og ikke brydde meg noe om det, men så fikk jeg en kollega som var opptatt av skrivefeilene mine. Dermed fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe med det og på denne måten fikk jeg øynene opp for andres feil.

Facebook-gruppen hans har nå samlet over 165 000 følgere. Han har også utgitt en bok om særskrivingsfeil, blant annet teite orddelinger som er solgt i rundt 7.000 eksemplarer.

For tiden reiser Ulveseter som er stand-up komiker på si rundt og holder foredrag mot særskriving. Denne uken gjester han Kristiansand Katedralskole Gimle.

Hvem ønsker du å nå ut til med foredraget ditt?

– Stort sett absolutt alle. Særskriving er blitt en epidemi i språket som alle gjør. Alle alderstrinn og alle yrkesgrupper gjør slike feil. Dersom jeg kan gjøre noen litt mer obs er målet nådd. Hvis de ser et ord som er delt opp, og ser for seg en fyr som fisker en kake, så blir jeg veldig fornøyd.

Hør hele innslaget her!
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer