Annonse

Kilden må tilbakebetale 294 millioner


Foto: Pål Lomeland

Kilden Teater og konserthus må betale tilbake 294 millioner kroner som er gitt i momskompensasjon. Det er klart etter at Skatt Sør kom med sin endelige konklusjon i dag.

Det betyr at skattemyndighetene mener Kilden driver virksomhet i konkurranse med andre og dermed ikke har krav på momskompensasjon. Det var NRK Sørlandet som først meldet om saken.

– Dette var ikke som forventet. Jeg er skuffet over skatteetatens vurderinger i denne saken. Vi kommer til å jobbe både juridisk og politisk for å sørge for at Kultur-Norge ikke blir skadelidende på denne måten, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre til NRK.

Kristiansand kommune er største eier i Kilden og blir dermed den som skal føre saken videre. Tilbakebetalingskravet for Kilden er på 294.455.009 kroner med tillegg av renter fra 2008. Vedtaket kan påklages innen tre uker.

– Kilden har nå fått en ankefrist i saken, og den vil bli benyttet, sier Furre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer