Annonse

Kast maska – fortell at du sliter litt


Øystein Sangesland og Per Christian Ellefsen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Verdensdagen for psykisk helse er ikke lenger forbeholdt én enkelt dag. I disse dager er Per Christian Ellefsen i Vest-Agder for å snakke om psykisk helse. Karakteren «Elling» førte Ellefsen nærmere problemene, og han ber om et mer ærlig samfunn.

– Det er mange som har problemer rundt oss. Noe av tematikken i år er å vise større åpenhet om det. Det å våge å kaste maska er en viktig vei videre, sier Ellefsen til KRs247.

Han gjester Søgne bibliotek i morgen for å fortelle de som vil komme om Psykisk Helse og det å være åpen om ens egen psykiske helse. Fylkeskontakt for Verdensdagen for psykisk helse, Øystein Sangesland, har vært med siden den første verdensdagen i 1992. Han kan fortelle om stor fremgang i det å bryte ned tabuet som er forbundet med det å slite.

– Bare de siste ti årene har åpenheten rundt psykiske helseplager blitt enorm mye større, forteller Sangesland.

Begge vil at åpenheten skal komme tidligst mulig.

– Det du ofte ser er at man tar det opp etter at man er kommet helt gjennom det. Den store utfordringen er å våge å si fra når du er «der nede». Det er veldig spennende å snakke om og det er en enorm befrielse å komme ut med det slik at andre vet hva du sliter med, sier Ellefsen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer