KRS247.no

Henter værvarsel...

Kast maska – fortell at du sliter litt

Verdensdagen for psykisk helse er ikke lenger forbeholdt én enkelt dag. I disse dager er Per Christian Ellefsen i Vest-Agder for å snakke om psykisk helse. Karakteren «Elling» førte Ellefsen nærmere problemene, og han ber om et mer ærlig samfunn.

– Det er mange som har problemer rundt oss. Noe av tematikken i år er å vise større åpenhet om det. Det å våge å kaste maska er en viktig vei videre, sier Ellefsen til KRs247.

Han gjester Søgne bibliotek i morgen for å fortelle de som vil komme om Psykisk Helse og det å være åpen om ens egen psykiske helse. Fylkeskontakt for Verdensdagen for psykisk helse, Øystein Sangesland, har vært med siden den første verdensdagen i 1992. Han kan fortelle om stor fremgang i det å bryte ned tabuet som er forbundet med det å slite.

– Bare de siste ti årene har åpenheten rundt psykiske helseplager blitt enorm mye større, forteller Sangesland.

Begge vil at åpenheten skal komme tidligst mulig.

– Det du ofte ser er at man tar det opp etter at man er kommet helt gjennom det. Den store utfordringen er å våge å si fra når du er «der nede». Det er veldig spennende å snakke om og det er en enorm befrielse å komme ut med det slik at andre vet hva du sliter med, sier Ellefsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229271915″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]