KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kapasiteten er sprengt allerede

Veksten i antall studenter fra 2007 og frem til i dag har gjort at Universitetet i Agder må investere i egne fasiliteter. UiA 330 millioner ubrukte kroner, og økonomidirektøren er klar på at UiA nå skal ruste seg for en fremtid med jevnt høyt antall studenter.

Økonomidirektør ved UiA, Kjetil Hellang. | Foto: Tor Martin Lier, UiA

Økonomidirektør ved UiA, Kjetil Hellang. | Foto: Tor Martin Lier, UiA

– Vi har store planer for pengene. Vi har økt studentmassen veldig de siste årene og har derfor bruk for å utvide kapasiteten både i Grimstad og i Kristiansand, sier Kjetil Hellang.

Hellang er økonomidirektør ved UiA. Han kan fortelle om et universitet som skal satse fremover på både investeringer og forskning. UiA er, med nytt rektorat og nytt styre, nå i en prosess hvor den nye strategien skal spikres. Økonomidirektøren er sikker på at undervisning og at fasilitetene skal bli bedre.

– Vi skal blant annet etablere et «fremtidens klasserom» med alle tekniske muligheter som finnes i en undervisningssituasjon. Uten å forskuttere hva strategien kommer til å bli så er jeg helt sikker på at den kommer til å handle om å bli gode på undervisning og bli gode på formidling og fasiliteter rundt det, forteller Hellang.

– Vårt mål er å bruke pengene til undervisning, forskning og formidling.

Det trengs flere lærere til den økte studentmassen, og det trengs plass til de mange stipendiatene som UiA skal huse de neste årene.

– Vi har de to siste årene doblet antallet stipendiater som tar doktorgrad. Disse må også ha et sted å sitte, sier Kjellang til KRS247.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262786172″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]