KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan være profesjonelle vinningskriminelle

I løpet av det siste døgnet er det meldt om 6 innbrudd i Vest-Agder, tilsammen er det snakk om 19 innbrudd i Kristiansandsregionen og Lillesand den siste uken. Innbruddstyvene konsentrerer seg, ifølge politiet, om villaer og rekkehus, og tar med seg verdier som er lett omsettelige.

– Det blir ikke båret ut tv og møbler, men det blir tatt mindre gjenstander, som er lette å omsette. Det typiske er smykker, kontanter, mobil, pc og kamera, sier Petter Sandell, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon.

Den siste uken er det meldt inn 15 innbrudd i Kristiansand, og 4 i Lillesand. I tillegg har det vært flere butikkinnbrudd i Søgne.

Les også: Politiet oppfordrer folk til å følge med

– Det er tydelig at innbruddene, som har foregått den siste tiden, fortsetter. Vi ser at det stort sett er innbrudd i villaer, som ligger litt for seg selv, sier Sandell.

Ifølge politiet får innbruddene nå høy prioritet. De rykker ut på alle innbrudd, foretar åstedsundersøkelser og snakker med folk i nabolaget. Men hvem som gjør innbruddene, kan politiet ennå ikke si noe om.

– Vi holder åpent for at en del av innbruddene kan være utført av mobile vinningskriminelle, som er mer profesjonelle. Men noen innbrudd kan være utført av lokale, med en mer improvisert metode.

Hør hele intervjuet med etterforskningslederen her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/248645278″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]