Annonse

Kan være falske sedler i omløp


Den øverste seddelen er falsk, og ble brukt som betalingsmiddel i en butikk. Foto: Politiet

Randesund Politistasjon advarer mot at det kan være falske 200 sedler i omløp. Lørdag for snart en uke siden ble seddelen øverst på bildet brukt som betalingsmiddel i en butikk på Sørlandssenteret. 

Politistasjonssjef Jan Nesland sier til KRS247 at det er enkelt å oppdage at seddelen er falsk.

– Slik den fremstår på bildet, så ser det ut som en god forfalskning. Men når man får den i hendene, og ser litt nøye etter, oppdager man fort at dette ikke en ekte seddel, sier Nesland.

Foreløpig er det ikke kommet inn melding om flere slike sedler verken på Sørlandet eller landet forøvrig.

– Det er vanskelig å si om dette er guttestreker eller om det står profesjonelle bak. Derfor må alle være oppmerksomme på muligheten for slike sedler, forteller politistasjonssjefen.

Hvis man kommer over en slik seddel, sier Nesland det er viktig at politiet får melding om det.

– Vi sender seddelen inn til analyse hos Kripos, og det viktig at den type sedler blir levert til Politiet, avslutter Nesland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar