Annonse

Kan miste partistøtte


Foto: Alf Otto Fagermo

Partiet Demokratene risikerer å miste partistøtten for 2015 på grunn av økonomisk rot.

Terje Svendsen fra Vennesla ble for en drøy uke siden valgt som ny leder for Demokratene under partiets landsmøte i Kristiansand. Han overtok da etter Ellen Simonsen, som har fungert som midlertidig leder etter at den forrige valgte å trekke seg.

Til KRS247 sa Svendsen den gang at han ble valgt for å få skikk på partiet. Den første saken han må løse er partistøtten til partiet, melder NRK.

– Partiet er tilsendt et varsel om at de risikerer å miste deler av eller hele partistøtten for 2015, dersom det viser seg at partiet har brutt partilovens revisjonsplikt, sier sekretariatsleder Tor Henriksen i Partilovnemda til kanalen.

Svendsen sier problemet er sammenblanding av regnskapene for 2013 i Demokratene og Demokratene i Norge, som er partiets formelle navn.

Også lokalt har det vært rot. Partiets lokallag i Agder leverte et regnskap for 2013 som var mangelfullt og fikk refs av Lotteritilsynet.

Til NRK sier Svendsen at han vil trekke seg som leder, om han ikke har klart å rydde opp i rotet innen 1. april.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar