Annonse

Kan man egentlig lade mobilen om natta?


Foto: Ann Helen Gjerde

Elektriske årsaker og feil bruk av elektrisk utstyr er blant de aller vanligste årsakene til brann i bygninger i Norge. Det finnes noen stalltips som gjør ditt hjem sikrere både når du er hjemme eller bortreist.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS oppfordrer deg til å sjekke røykvarsleren i disse tider.

– Nå er det på tide å sjekke batteriet. Det bør man gjøre minimum to ganger i året. Trykk på knappen og sjekk at det piper, sier Eriksen til KRS247.

Nå som våren er kommet, er det mange som slutter å fyre med ved. For å få den ekstra lille lunken etter ei kald natt, tyr mange til elektriske varmeovner. Den har kanskje stått nesten urørt gjennom vinteren, og derfor er det viktig å fjerne alt støvet på den.

– Nå er vi på den tiden av året hvor man bruker den et par timer for å få opp temperaturen opp en eller to grader. De må også stå fritt og ikke ha tøy over seg og sånt.

Med jevne mellomrom kommer det artikler som forteller oss at vi ikke skal lade telefonen mens vi sover, men likevel er det noe mange fortsetter å gjøre – uten at det ender i katastrofe. Eriksen mener det er noen ting du kan gjøre for å minimere risikoen.

– Det hender at laderne går varme og tar fyr. Sørg for at mobilen og laderen ikke ligger i nærheten av brennbart materiale. Ikke legg mobilen på avisa når du lader den.

Hør flere tips for deg som skal på ferie eller arbeide ute når våren kommer i lydklippet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer