Annonse

Kan ikke utelukke kutt i politiet


Arkivfoto: Pål Lomeland

Politimester Kirsten Lindeberg kan ikke si at Agder Politidistrikt unngår kutt i budsjettene. Alle politidistrikt skal inn i en omstillingsfase, og den begynner nå. Samtlige distrikter kan måtte kutte kostnadene med omlag 2 prosent.

– Det er umulig for meg å si noe om sluttresultatet nå. Vi har fått statsbudsjettet for politiet, men politiet skal effektiviseres akkurat som andre offentlige etater, sier Lindeberg til KRS247.

Politidistriktenes budsjetter blir først klare på nyåret, men Lindeberg lover at Agder skal jobbe tett opp mot Politidirektoratet for å unngå de største kuttene.

– Vi er det eneste politidistriktet som går inn i den nye ordningen uten å bli slått sammen med noen andre, så vi får ingen gevinster av naboer som sitter med gode budsjetter som vi slås sammen med. Vi kommer til å argumentere så godt vi kan for at våre budsjetter blir så gode som mulig, sier politimesteren.

Hun understreker at de eventuelle kuttene ikke vil ramme antallet stillinger til nyutdannede politistudenter.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer