KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan hjelpe over 225 000 i jobb

Strømmestiftelsen søker for andre år på rad om å bli valgt som formål for TV-aksjonen. De tror de kan hjelpe over 225 000 ungdommer i jobb med innsamlingspengene.

– Vi tror det hadde vært litt av en gavepakke for oss å få samlet inn rundt 200 millioner kroner med hjelp av TV-aksjonen, vi kunne gjort utrolig mye for de pengene, sier fungerende generalsekretær Kristine Sødal i Strømmestiftelsen til KRS247.

Stiftelsen har kalt søknaden sin «Jobbskaper!» og vil med det rette fokus på å bidra til å hjelpe noen av de 73 millionene unge som står uten arbeid i verden.

Lediggang roten til alt ond
– På forsiden av vår søknad står det at lediggang er roten til alt vondt, og vi kan faktisk gjøre noe med det, sier Sødal og sier at det stiftelsen kan gjøre er å bidra med utdanning, kursing og ikke minst få eksisterende bedrifter i flere områder til å bli flinkere til å ta inn den unge og lovende arbeidskraften.

Mange om beinet
Strømmestiftelsen er i år blant 12 søkere som ønsker å bli valgt som formål til TV-aksjonen 2016, og på søkerlisten er det mange gjengangere som Kirkens bymisjon, Redd Barna, Røde Kors og ikke minst Kreftforeningen, som alle har tidligere fått god hjelp til sine formål ved hjelp av TV-aksjonen. Men det finnes også organisasjoner som ikke har blitt tildelt TV-aksjonen tidligere som Greenpeace, Redningsselskapet, Sanitetsforeningen og Plan Norge.

Bekjempelse av fattigdom viktigst
– Det er gode organisasjoner og formål vi konkurrerer mot, men vi har iallfall veldig stor tro på at det å skaffe jobber er en veldig god måte å bekjempe fattigdom på. Det er mange problemer i verden, men vi synes at bekjempelse av fattigdom er det viktigste, fordi mange av de andre problemene kommer i kjølvannet av nettopp fattigdom, sier Sødal.

Kommer til å søke uansett utfall
Årets TV-aksjon ble tildelt Regnskogfondet, som selv har søkt ti ganger for å få tildelt aksjonen, og Sødal er klar på at de kommer til å søke uansett utfallet av komiteens avgjørelse den 2. juni. Og det er ikke så mye de kan gjøre for å påvirke utfallet.
– Søknaden er allerede levert, så den kan vi ikke forbedre, og påvirkning av de seks medlemmene av komiteen kan slå uheldig ut for oss. Vi får satse på at den er såpass god at den får stå for seg selv, sier Sødal.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/204956494″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]