KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan bli nye strømbrudd

Agder Energi Nett har satt beredskap for å håndtere strømbrudd som kan oppstå som følge av snøværet som laver ned over regionen vår igjen. Allerede i morges har det kommet over en halvmeter snø flere steder på Agder.

I en pressemelding i dag varsler nettselskapet at de er forberedt på at strømmen kan gå flere steder på Agder.

«Når det oppstår strømbrudd settes det umiddelbart i gang med å legge om strømforsyningen til kundene så langt det er mulig, samt feilsøkings- og feilrettingsarbeid, for at kundene skal få tilbake strømmen så raskt som mulig.
Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, osv. Ved hjelp av helikopterbefaringer den siste tiden er det registrert rundt 1500 områder hvor det er trær utenfor ryddebeltet som kan stå i fare for å velte over strømlinjene. På hvert sted kan det være fra ett til flere trær. Linjeryddere har kontinuerlig vært ute for å hogge disse trærne, for å forebygge strømbrudd, og dette arbeidet fortsetter til alle disse områdene er ryddet.»

I skrivende stund er det 2.073 som er uten strøm i hele Agder, og bruddene er konsentret i de indre strøkene rundt Sirdal, Marnardal, Åseral og Lyngdal.