KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan bli en isete start på neste uke

Etter at en helg med mye fint vær, venter det nedbør på Sørlandet. Den kan falle som både regn, sludd og snø. Dette kombinert med lave temperaturer på bakken etter noen dager med frost, gjør at StormGeo ber folk være varsomme til uka.

– Det er bare i helgen at været holder seg fint. Det er et lavtrykk som utvikler seg ved Island, og det kommer inn i Norskehavet i løpet av mandagen. Da begynner det å blåse mer sørvestlig vind på Sørlandet, og det vil skye til tidlig på mandag. Utover kvelden vil det komme sludd eller snø, før det går over til regn, forteller Roar Inge Hansen fra StormGeo.

Lavtrykket fører med seg nedbør og mildere temperaturer, etter en helg med lave temperaturer.

– Det er den overgangen som er «spennende». Det har vært ned mot -10 grader i innlandet og det kommer inn sludd og snø før det eventuelt går over til regn. Da kan det fort bli blank is flere steder, sier Hansen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/233937809″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]