Annonse

Kan bli årets museum i Europa


Fra åpningen av Vest-Agder museet sin nysatsing, Odderøya museumshavn (Foto: Pål Lomeland)

Odderøya museumshavn kan bli årets museum i Europa. Sammen med 48 andre museer er de nominert til «The European Museum of the Year Award» for 2016. Det er en pris som skal gå til det museet som klarer å fenge publikum med en unik atmosfære, presentasjon og som har en kreativ tilnærming til læring.

– Det er veldig stort for oss, vi er veldig fornøyde med å være inne i det gode selskap. Dette gir oss jo en mulighet til å kunne profilere museet langt utover Norges grenser. Det sier John Olsen, direktør for Vest-Agder museet.

John Olsen (Foto: Ann Helen Gjerde)

John Olsen (Foto: Ann Helen Gjerde)

Odderøya museumshavn var inntil i fjor sommer et sted der Vest-Agder museet stelte i stand noen enkle aktiviteter, i en falleferdig garasje som tilhørte Kristiansand havn. Så ble det nye museet åpnet, som en del av Vest-Agder museet.

– Vi mener at museumshavna er nytenkende og spennende. Det er en tøff konkurranse, blant annet står Solidaritetssenteret i Gdansk på lista. Men de som deler ut prisen er opptatt av at det skal være en konkurranse både for de store, men også for de små museene, sier han.

Folk reiser mer enn før, og man er godt vant. Sånn sett kan det være krevende å drive museum i 2016, sier direktøren.

– Folk har sett mye ute i den store verden, og stiller tilsvarende krav når de kommer hjem. Så man må være på, og tenke nytt. Det er stadig tøffere å trekke publikum, vise at man er relevant, og klare å engasjere folk til å komme. Men vi tror vi lykkes ved at vi involverer publikum i det vi jobber med, mener Olsen.

Hør hele intervjuet, og hva John Olsen mener kreves av et museum i 2016:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer