Annonse

– Kan absolutt skape splittelse i Kirken


Kai Steffen Østensen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Når Kirkemøtet i Trondheim er i gang, er det særlig én sak ikke bare kirkegjengere, men også store lag av befolkningen følger nøyere enn de andre. Liturgi for likekjønnet vigsel var en stor sak i kirkevalget, og kan fort bli en vanskelig sak. Det innrømmer det åpent homofile medlemmet av Agder og Telemark bispedømmeråd, Kai Steffen Østensen.

– Potensielt kan det det. Uten tvil, sier Østensen til KRS247.

Det blir derfor veldig viktig for kirken at saken ikke blir fastlåst på kirkemøtet, for de lærde strides i dette spørsmålet.

– Utifra dette skal vi komme frem til forslag til liturgi, forteller Østensen.

Han representerer Åpen Folkekirke, som var tydelige på at man ønsket én liturgi for alle – enten man var homofil eller heterofil. Det kan fort bli vanskelig å få flertallet med på det. En løsning kan derfor være å muligens få på plass to ligurgier. En for homofile par og en for heterofile par, der den førstnevnte kan brukes av alle, og ikke bare homofile.

– Hvis vi kan enes om at dette er et vanskelig spørsmål for kirka, at vi ønsker å skape en mangfoldig kirke og legger opp til to liturgiske løp tror jeg vi kan omfavne og likevel stå samlet etter at saken er ferdigbehandlet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer