KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kan absolutt skape splittelse i Kirken

Når Kirkemøtet i Trondheim er i gang, er det særlig én sak ikke bare kirkegjengere, men også store lag av befolkningen følger nøyere enn de andre. Liturgi for likekjønnet vigsel var en stor sak i kirkevalget, og kan fort bli en vanskelig sak. Det innrømmer det åpent homofile medlemmet av Agder og Telemark bispedømmeråd, Kai Steffen Østensen.

– Potensielt kan det det. Uten tvil, sier Østensen til KRS247.

Det blir derfor veldig viktig for kirken at saken ikke blir fastlåst på kirkemøtet, for de lærde strides i dette spørsmålet.

– Utifra dette skal vi komme frem til forslag til liturgi, forteller Østensen.

Han representerer Åpen Folkekirke, som var tydelige på at man ønsket én liturgi for alle – enten man var homofil eller heterofil. Det kan fort bli vanskelig å få flertallet med på det. En løsning kan derfor være å muligens få på plass to ligurgier. En for homofile par og en for heterofile par, der den førstnevnte kan brukes av alle, og ikke bare homofile.

– Hvis vi kan enes om at dette er et vanskelig spørsmål for kirka, at vi ønsker å skape en mangfoldig kirke og legger opp til to liturgiske løp tror jeg vi kan omfavne og likevel stå samlet etter at saken er ferdigbehandlet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257614864″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]