KRS247.no

Henter værvarsel...

Brandsdal kaller hedret bygg for sløseri

Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal mener kommunen har sløst med skattebetalernes penger på det nyrenoverte rådhuskvartalet i Kristiansand.

– Måten politikerne forvalter innbyggernes penger på er helt hårreisende, sier Brandsdal til Nettavisen og viser til tallene som ble lagt frem da rådhuskvartalet ble tildelt Sørlandets eiendomspris.

Einar Øgrey Brandsdal - Foto: netthandelen.no

Einar Øgrey Brandsdal – Foto: netthandelen.no

På sin egen Facebook-profil kommenterer han blant annet at det har vært en budsjettoverskridelse på 70 millioner kroner. Og at det i 2013 kom frem at renoveringen av byggene skulle koste 515 millioner kroner, men at overskridelsen fører beløpet opp i 585 millioner kroner.

Brandsdal, som er vant til å tenke økonomisk, har da regnet seg frem til at siden det i bygget skal jobbe rundt 400 ansatte, koster hver arbeidsplass cirka 1,5 millioner kroner. Fordeler man det etter hvert på innbyggertallet i kommunen og tar utgangspunkt i at en familie består av fire personer, har hver familie i Kristiansand brukt 28 536 kroner for at kommunens ansatte skal få nye kontorfasiliteter.

(Artikkelen fortsetter etter Brandsdals innlegg)

Prosjektleder for Rådhuskvartalet i Kristiansand, Arne Birkeland, avviser overfor Nettavisen at kommunen har sløst med innbyggernes penger og viser til at det var branntårn og gamle fasader som måtte bevares og at restaureringen av kvartalet har blitt diskutert siden 1985.

Avisen spør om kommunen hadde fått billigere arbeidsplasser ved å bygge noe helt nytt utenfor sentrum, noe som Birkeland bekrefter, men at det var et bevisst politisk valg at kommuneadministrasjonen skulle ligge midt i byen.

– Problemet var at hele bygget var sammensatt av eldre bygninger, og at man ikke kunne jobbe i disse gamle bygningene, sier Birkeland til Nettavisen.