Annonse

Kabelbrann stoppet Sørlandsbanen


Foto: Andor Røros/Bane NOR

Togtrafikken mellom Kristiansand og Stavanger stod stille fra 07:45 tirsdag morgen og frem til rundt 22:00 etter at en brann forårsaket kabelbrudd i Skytterhuset tunnel vest for Kristiansand. Mellom Nodeland og Stavanger begynte togene å gå først ved 19-tiden, mens feilen mellom Nodeland og Kristiansand ble løst tidsnok før nattoget skulle dra fra Stavanger.

Ifølge Bane Nor skal 10 til 15 meter med signal- og fiberkabel ha brent opp og det førte til at kommunikasjonen mellom toglederne og togene opphørte. Dette fikk også følger for informasjonsskjermene på stasjonene som ikke var i drift i løpet av dagen.

Selskapet skriver på sin side at den mest sannsynlige årsaken til brannen er varmgang i et hjul på et godstog og gnister fra dette kan ha ulmet på kabelene som senere skal ha tatt fyr.

Tunnelen er en av flere tunneler mellom Kristiansand og Nodeland og Skytterhuset tunnel ligger like nord for Solkollen på Hellemyr, et skeinkast unna Høyt & Lavt sin klatrepark ved Grotjønn.

NSB brukte noe tid på å finne alternative transportmuligheter, men passasjerene ble fraktet med buss for tog fra formiddagen av.

– Vi beklager overfor alle reisende som har hatt problemer med å komme seg fram i dag, og håper at togene kommer i rute så snart som mulig, sier Banesjef for Sørlandsbanen Vest, Atle Havnerås i Bane NOR.

Markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør Dag Brekkan forteller overfor NRK at mellom 8.000 og 10.000 passasjerer skal ha blitt rammet av problemene som også gjaldt lokaltogene på Jærbanen mellom Egersund og Stavanger.

Det var i denne tunnelen at kabelbruddet skjedde.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer