KRS247.no

Henter værvarsel...

Julius er fortsatt mest populær

Til tross for at det har kommet mange flere nye attraksjoner, er det fortsatt Julius de fleste vil se når de kommer til Dyreparken.

– Han er like populær fremdeles, og det som er litt morsomt er at de fleste barna i dag vet ikke helt hvorfor de vil treffe ham, fordi de kjenner ikke historien fra da han var på barne-TV som de voksne gjør, sier biolog Hilde Axelsen til KRS247.

Biolog Helene Axelsen - Foto: Heidi Rosander

Biolog Helene Axelsen – Foto: Heidi Rosander

Sjimpansen Julius ble jo som kjent veldig populær i sin egen serie på NRK i 1981 da han bodde hos familien Glad og siden hjemme hos den tidligere direktøren for Dyreparken, Edvard Moseid.

– Jeg pleier ofte å spørre barna hvorfor han er så kjent, og da pleier jeg å få veldig mange rare svar, ler Axelsen og bekrefter at Julius fortsatt er en skikkelig kjendis og en stjerne, spesielt under sjimpansepresentasjonen er det han som får best mottakelse av gjestene.

– Det setter han også pris på fordi han er veldig glad i oppmerksomhet og er en diva på det området, forklarer biologen.

Julius var en periode adskilt fra de andre, men har nå blitt leder for flokken som blant annet består av hans to barn Julius Junior og Yr. Sjimpansen har også blitt 35 år gammel og har fremdeles mange år igjen å leve.

– Ja, sjimpanser i dyreparker kan bli godt over 60 år gamle, mens de i naturen bare kan bli mellom 40 og 45 år, så vi håper jo at Julius har mange år igjen, sier Hilde Axelsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/214971708″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]