Annonse

Jobber på spreng for å beholde skolesenteret


Leif Arild Westberg og Torbjørn Strand kjemper for å beholde skolesenteret på Kjevik (Foto: Gjermund Håkonseth)

Tillitsvalgte i Norges Offisersforbund jobber på spreng for å beholde luftforsvarets skolesenter på Kjevik. De har hatt møter med byens politikere for å legge en slagplan for å unngå at skolen blir flyttet til Værnes.

– Vi ble invitert til ordføreren på mandag, og hensikten med møtet var å komme med tilleggsopplysninger til forsvarssjefens militærfaglige råd, i forhold til kapasitetene og den jobben som blir gjort på Kjevik, sier Torbjørn Strand som er tillitsvalgt i Norges Offisersforbund til KRS247.

På denne måten håper han og Leif Arild Westberg å gi et mer nyansert bilde.

– Politikerne på Sørlandet vil jobbe videre med å videreføre aktiviteten på skolesenteret. Vi er nå i en prosess der vi skal møte Agderbenken på Stortinget og Forsvarskomiteen for å legge frem vårt syn på saken, forklarer Westberg.

I slutten av september la forsvarssjefen frem sine råd om fremtiden til det norske forsvaret. Her ble det klart at Luftforsvarets skolesenter på Kjevik i Kristiansand ikke er med i fremtidsplanene. Skolesenteret er anbefalt nedlagt og driften skal flyttes til Værnes i Nord-Trøndelag.

Westberg og Strand sier at de frykter en dårligere rekruttering hvis det ikke er militær aktivitet på Sørlandet. Nesten ingen av de 200 erfarne ansatte vil flytte på seg hvis aktiviteten overføres til Værnes. På denne måten vil det komme et kompetansetap som vil ta lang tid å bygge opp og i tillegg vil bli svært dyrt.

– Ved å flytte skolesenteret fra Kjevik til Værnes vil det bli dyrt for Forsvaret. Vi ønsker at midlene skal gå til operativ drift, i stedet for å flytte bygningsmasse som ikke vil skape den effekten som forsvarssjefen ønsker, forklarer Westberg.

Det virker som at politikerne på Sørlandet er enige med de tillitsvalgte på Kjevik.

– Etter møtet på mandag fikk vi gode signaler fra ordføreren om at det skal jobbes fra kommunens side for å finne gode løsninger på Kjevik, avslutter de tillitsvalgte.

Hør hele innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer