Annonse

Jobber mye med de små tingene


Daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Men hun etterlyser også den litt større «Genistreken». Daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, vil at det skal legges til rette for å ta miljøvennlige valg. Da er både kortere reisetid med tog til Oslo, og skikkelig søppelsortering på kontoret, ting hun jobber for.

Hun var skuffet i går da sammenkoblingen av jernbanen mellom Porsgrunn og Brokelandsheia, også kalt «Genistreken», ikke ble prioritert i denne omgang når utkast til ny Nasjonal Transportplan ble lagt frem i går.

– Vi var litt skuffa i Miljøfyrtårn, for vi er opptatt av å legge til rette for at folk skal kunne ta miljøvennlige valg hver dag. Det med tog er ganske viktig. Vi må innse at ikke alle bedrifter ligger i Oslo, og da er det viktig med miljøvennlig transport mellom byene på hele Østlandet, sier Ytreberg til KRS247.no.

«Genistreken» ville forkortet reisetiden til Oslo fra Kristiansand med cirka én time. Den timen er viktig, i følge Ytreberg.

– Det hadde gjort det lettere å ta det miljøvennlige valget, sier Ytreberg.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer