KRS247.no

Henter værvarsel...

Jobber mye med de små tingene

Men hun etterlyser også den litt større «Genistreken». Daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, vil at det skal legges til rette for å ta miljøvennlige valg. Da er både kortere reisetid med tog til Oslo, og skikkelig søppelsortering på kontoret, ting hun jobber for.

Hun var skuffet i går da sammenkoblingen av jernbanen mellom Porsgrunn og Brokelandsheia, også kalt «Genistreken», ikke ble prioritert i denne omgang når utkast til ny Nasjonal Transportplan ble lagt frem i går.

– Vi var litt skuffa i Miljøfyrtårn, for vi er opptatt av å legge til rette for at folk skal kunne ta miljøvennlige valg hver dag. Det med tog er ganske viktig. Vi må innse at ikke alle bedrifter ligger i Oslo, og da er det viktig med miljøvennlig transport mellom byene på hele Østlandet, sier Ytreberg til KRS247.no.

«Genistreken» ville forkortet reisetiden til Oslo fra Kristiansand med cirka én time. Den timen er viktig, i følge Ytreberg.

– Det hadde gjort det lettere å ta det miljøvennlige valget, sier Ytreberg.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/249661459″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]