Annonse

– Jobben setter livet i perspektiv


TV2-reporter, Trond Solvang i sitt studio i Kristiansand (Foto: Heidi Rosander Lund)

SOMMERPRATEN: Han er utdannet journalist, startet i lokalradio da han var 15 år og har jobbet i riksdekkende TV siden 1997.

For TV2 sin nyhetsreporter i Kristiansand, Trond Solvang kan arbeidsdagen inneholde alt fra drap og ran på den ene siden, til kjendiser og kongelige på den andre.

Mye setter spor, men Trond har etterhvert måttet lære seg hvordan han skal legge arbeidet fra seg på jobb, og ikke ta alt med seg hjem.

– Jeg prøver jo. De første årene i TV2 var ikke det så lett. Da var ikke TV2 så flinke til å skjerme oss heller. Men når jeg har fri nå så prøver jeg å koble helt av. Men det er klart at skulle det skje et drap eller noe annet stort så kaster vi oss rundt, sier Solvang.

Reporteren skal ha to uker ferie i sommer. Mer får han ikke, fordi det skjer mye i Kristiansand i sommer. Da må han ofte bidra med innslag til flere avdelinger i TV-kanalen.

– Fiskebrygga, «Sommer På Torvet», reker og hvitvin er sommer for meg, ler Solvang før han plutselig kommer på at han også har båt.

– Og båten ja. En perfekt dag er båten ut til en holme med ræger. Og så må det være vindstille og sol. Det er jo ikke alltid vindstille på Sørlandet.

Hør hele sommerpraten med Trond Solvang her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer