KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg kommer garantert tilbake

Luis Castilla og teamet fra Harley-Davidson synes Norge har vært det landet de har opplevd mest i på Discover More-turen som startet 26. mai i Oxford i England og avsluttes på samme sted den 4. august.

– Jeg har møtt så mange hyggelige mennesker og har sett så mye fint, kona mi hjemme i Mexico har også veldig lyst å oppleve Norge, forteller Luis Castilla til KRS247 som fikk sjansen blant 10 000 søkere fra 27 land til å bli motorsykkelprodusentens fører på årets utgave av turen som er kalt «tidenes beste kjøretur på to hjul».

Castilla hadde X-faktoren
– Det var som et slags X Factor-øyeblikk da vi var kommet ned til de fem siste søkerne, sier produsent Louis Jensen. De hadde fått inn 10 000 søknadsvideoer og mange av de satset på å gjøre kreative stunts, men da bare fem søkervideoer stod igjen var valget av Castilla enkelt.

– Det var noe med ham, han hadde tidligere vært ute på andre reiser og viste en genuin interesse for motorsykler og det å snakke med ham på Skype var også noe helt annet, sier Jensen.

Store severdigheter og god mat
Reisen på to hjul kom til Oslo i Norge den 2. juli og iløpet av to uker har han besøkt blant annet Atlanterhavsveien i Eidsvåg, Geirangerfjorden, nasjonalparken i Jotunheimen og Bergen før han kom til Kristiansand i går og i Bergen fikk han prøve retten bacalao for første gang.

– Maten i Norge har vært noe helt spesielt, jeg har fått smakt elg og bacalado som vi i Mexico kaller selve fisken, har dere som en hel rett her, sier Castilla og skryter samtidig av all maten han har fått i landet.

Et team på fire
Luis Castilla reiser ikke alene, han har en Jeep bak seg og der sitter i tillegg til produsenten Louis Jensen to andre delegater fra Harley-Davidson og det har fungert sånn noenlunde knirkefritt å holde følge med mannen på to hjul.

– Ja, han pleier noen ganger å følge oss, så følger vi ham. Vi har mistet Luis utav syne kanskje to til tre ganger når det har vært veldig mye trafikk, men vi har alltid funnet hverandre igjen, forteller Jensen.

Plastfiguren Mr. Wayne - Foto: Alf Otto Fagermo

Plastfiguren Mr. Wayne – Foto: Alf Otto Fagermo

Mr. Wayne
Castilla har også med seg en ekstra følgesvenn på turen, som han også har tatt mange bilder av. Det er en plastfigur som betyr veldig mye for ham.

– Jeg kaller ham Mr. Wayne, og det er en lekefigur av Batman. Og jeg kjenner meg igjen i ham fordi Bruce Wayne mistet begge sine foreldre, noe jeg også har gjort. Mr. Wayne har vært med meg på alle mine tidligere turer også, og er nok den plastfiguren som har rest flest kilometer, sier Luis Castilla som passerte 10 000 kilometer for turen like før Bergen.

Etter å ha tatt danskeferja reiser teamet sørover forbi Hamburg og tar en pause for helgen i Amsterdam. Deretter blir det en rundtur i England før avslutningen skjer ved Harley-Davidson sitt hovedkvarter i Oxford den 4. august. Da har mexicaneren besøkt Spania, Frankrike, Sveits, Italia, Montenegro, Kroatia, Slovenia, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge og altså tilbake til Danmark igjen, Tyskland, Nederland og England.

Men etter opplevelsene både Luis Castilla, Louis Jensen og temaet har hatt i Norge, kommer de defintivt tilbake.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/214956240″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]