KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg har aldri tenkt på døden

Oktober males rosa, og dette er måneden hvor brystkreft står i fokus gjennom rosa sløye-aksjonen.

Solfrid Løvland Tjersland fra Kristiansand er 53 år gammel. I januar 2013 fikk hun diagnosen brystkreft.

– Det var en veldig tøff beskjed å få. Da jeg oppdaget kulen trodde jeg bare det var hovne kjertler. Jeg nevnte kulen for fastlegen min, men fikk beskjed om at dette iallefall ikke var kreft. Jeg ba om å bli sendt til mammografi, men da jeg aldri fikk noen innkallelse, så slo meg vel egentlig til ro med at jeg bare var hysterisk, og at dette ikke var noe. Det var under en rutinekontroll som alle 50-åringer blir innkalt til at kreften ble oppdaget.

Solfrid måtte gjennom tøff kreftbehandling. Hun var gjennom både strålebehandling, og cellegiftkurer. Brystet måtte hun fjerne. Selv med en alvorlig sykdom, så har Solfrid aldri tenkt på døden.

– Det har aldri streifet meg at jeg kunne dø. Mitt fokus var å komme videre, og å bli frisk. Jeg har vært igjennom en tøff tid, og ekstra tungt har det vært at jeg mistet moren min i brystkreft i desember 2012. I januar 2013 er jeg selv kreftsyk. I dag er nok noe av det tøffeste og akseptere alle bivirkningene jeg har fått av å være kreftsyk. Jeg er i dag kreftfri, men jeg er ikke frisk. Jeg synes det er viktig å sette fokus på alt som man kan oppleve i tiden etter sykdommen. Jeg har fått lymfeødem i armen, og jeg sliter med masse smerter i kroppen. Noe av det som kanskje er vondest er at jeg står utenfor arbeidslivet, og i dag vet jeg ikke om jeg noen gang kommer tilbake. Jeg prøvde meg i 20 %, men måtte bare kaste inn håndkleet. Det er tøft for meg som alltid har likt å arbeide.

Solfrid har gjennom hele sykdomstiden vært optimist.

– Det at jeg har bevart troen, og håpet hele veien har vært veldig viktig for meg. Jeg har vært optimist hele veien. Klart jeg tenker på at sykdommen kan komme tilbake, men jeg velger å tenke positivt. Jeg har masse god støtte fra familie, og venner, så jeg tror dette skal gå veldig bra.

For Solfrid er oktober en viktig måned når fokuset rettes mot brystkreft gjennom rosa sløye aksjonen. Hun mener det er ett viktig fokus, og det er viktige penger som samles inn. Det og selv kunne delta på aksjonen synes hun er viktig, og hun håper at mange støtter brystkreftsaken ved å kjøpe rosa sløyfer.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/227609984″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]