KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg føler ting går mye bedre nå

Dan Borge mistet alt i brannen i Tollbodgata 56 forrige torsdag og lå to dager på intensiv avdeling på sykehuset. Nå er jobben i gang med å bygge seg opp igjen og det tror han kan ta tid.

– Jeg tror den levestandarden kommer ganske raskt tror jeg, kanskje en til to måneder sånn sett, men det å få på plass det tekniske og sånt, det tar nok tid. Det kan jo ta et halvt år til ett år, ikke sant før man har noe sånt utstyr igjen da, men ikke på lik linje som det jeg hadde. Det tar jo mange år å spare opp til noe sånt som det, forteller Borge til KRS247.

Blant det som gikk tapt var fotoutstyr til flere 100.000 kroner som han hadde spart opp til i flere år til sitt prosjekt Sør Foto. Borge var ikke blant de som måtte bo på hotell, men fikk flytte inn i en egen leilighet i Skippergata etter å ha blitt skrevet ut fra sykehuset.- Det var veldig, veldig flaks, får en si. Den leiligheten var jeg den første til å bli tilbudt og da var den ledig. Så sånn sett har jeg vært heldig, men det har ikke vært noen møbler eller noen ting der før nå. Nå har jeg fått litt folk som har gitt meg litt møbler, så det er jo bra, sier Dan Borge.

– Men de andre har jo bodd på Budget og det er klart at jeg var nede og besøkte de. Og jeg kunne se på de at det var liksom sånn veldig hardt da for alle sammen, selvfølgelig. Nå merket jo jeg også hvor vanskelig det var. Jeg måtte for eksempel gå ut av den leiligheten jeg hadde fått fordi det å sitte i stua der på en stol uten noen ting, altså helt tomt i leiligheten, det blir en veldig sterk følelse. Så heldigvis hadde jeg noen kompiser å gå til og være litt hos de da, forteller han.

Det første Borge tenkte på, var å ta med seg katten og redde den på vei ut av den brennende bygningen. Men han vet fortsatt ikke hvor katten er hen.

– Det største jeg tenker på er jo katten min, som fortsatt ikke har kommet til rette, men jeg har jo hørt litt rykter om at noen har sett den hoppe ut av første etasje der, og at noen også har sett den i gaten oppfor, så mitt håp er jo da at den kanskje da har klart seg, sier Borge.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316563173″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]