KRS247.no

Henter værvarsel...

Jakter flere vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som hjalp ofrene med førstehjelp umiddelbart etter knivstikkingen. De ber vedkommende av disse som ikke har vært i avhør om å kontakte politiets operasjonssentral.

Dette kommer frem i en pressemelding fra Agder politidistrikt nå i ettermiddag signert fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

I denne kommer det også frem at den 15 år gamle jenta som er siktet for drap og drapsforsøk, har blitt varetektsfengslet i to uker frem til 10. august med både brev- og besøksforbud i tillegg til forbud mot adgang til aviser og kringkasting. Hun kan bli flyttet til Bjørgvin ungdomsfengsel i Bergen, samme sted som den nå 16 år gamle gutten som knivstakk Jakob Abdullahi Hassan og Tone Ilebekk i desember i fjor, satt fengslet. Hun vil bli flyttet hvis eller når hun skrives ut fra psykiatrisk behandling.

Det er også klart at den 23 år gamle kvinnen som også ble knivstukket på Sørlandssenteret onsdag, er utenfor livsfare. Det kunne direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandets sykehus til NRK Sørlandet tidligere i dag. Men fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille sier ved 15:30-tiden til NTB at tilstanden hennes fortsatt er kritisk.

Hun ble operert i går kveld ved Ullevål sykehus i Oslo og ifølge Jan Roger Olsen blir hun værende der inntil de medisinsk ansvarlige er trygge på at det er forsvarlig at hun overføres.

Arbeiderpartiets statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, har selvfølgelig også fått med seg den tragiske hendelsen i Kristiansand.

– Vi trenger sterkere fokus på forebyggende tiltak. Hvordan vi tar vare på barn som er i en sånn situasjon der de kan drepe andre. Når slikt skjer er noe fundamentalt galt, sier Støre til NRK Sørlandet.