KRS247.no

Henter værvarsel...

Inviterer til dialog og debattmøte

Sammen med Kristent interkulturelt arbeid og Batteriet ønsker Kristiansand kommune å sette inkludering og demokratisk medvirkning på dagsorden med dialog og politisk debatt.

Med spørsmålet: «Hva vil du som politiker gjøre for at Kristiansand skal bli en inkluderende og god by å bo i for alle?» er byens partier med sine topp-kandidater invitert til å svare.

– Undersøkelser viser jo at det politiske ordskiftet påvirker hvordan integreringen i kommunen, forteller Kim Henrik Gronert fra Kristiansand Kommune til KRS247.

Han håper innbyggere med flerkulturell bakgrunn benytter muligheten til å gi tilbakemeldinger direkte til byens politikere.

– Alle de store partiene stiller med sine førstekandidater ved kommunevalget, så her har man virkelig muligheten, sier Gronert.

Neda Afshari er en ressurssterk kvinne som selv har kjent på hvor vanskelig det kan være å nå gjennom i arbeidsmarkedet.

– Det er mye som er bra år det gjelder integrering, men det er også mye som kan bli bedre, sier Afshari. Hun oppfatter at politikere som regel snakker om bolig og økonomi når man snakker om integrering.

– Integrering betyr at man er en del av samfunnet, og tar sitt ansvar. Men da må de som skal bli en del av samfunnet lære seg reglene i samfunnet, mener hun.

Møtet finner sted i Rådhuskvartalet i sentrum av Kristiansand fra klokken 17.30 i kveld.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/208409622″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]