KRS247.no

Henter værvarsel...

Inviterer deg som gjest

Når kongeparet kommer til Kristiansand i sommer i forbindelse med at de feirer 25 år på tronen, skal de blant annet ha en kongelig hagefest. Da ønsker de en folkelig feiring.

– De ønsker å feire med folk flest, så det vil bli lett etter gjester fra alle samfunnslag, funksjoner og stillinger, sier Ole Wilhelm Svensen, kommunikasjonsrådgiver hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder til NRK.

29. juni er datoen for festen der folk fra alle kommunene på Agder vil bli invitert. Det er ordførerne som har blitt bedt om å komme med forslag til gjestelisten.

Ordfører i Kristiansand kommune, Harald Furre (H).

Ordfører i Kristiansand kommune, Harald Furre (H).

Fristen for å sende inn forslag til gjester er 8. april og det er et ønske fra kong Harald og dronning Sonja at særlig barn og unge skal ha en sentral rolle i feiringen. Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, sier at det selvfølgelig blir et trangt nåløye å komme gjennom for den som ønsker å være gjest.

– 25 mennesker av 90 tusen. Sannsynlighetsgraden er jo ikke veldig stor, men det er håp for alle, sier Furre til KRs247.

Furre mener at det kongelige besøket betyr mye for Kristiansand.

– Det betyr jo mye. Det er en manifestering av byens rolle i landsdelen og det blir en flott anledning for Kristiansands befolkning og befolkningen på Sørlandet for å treffe kongeparet, sier Furre.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/256237751″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]