Annonse

Inviterer deg som gjest


Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Når kongeparet kommer til Kristiansand i sommer i forbindelse med at de feirer 25 år på tronen, skal de blant annet ha en kongelig hagefest. Da ønsker de en folkelig feiring.

– De ønsker å feire med folk flest, så det vil bli lett etter gjester fra alle samfunnslag, funksjoner og stillinger, sier Ole Wilhelm Svensen, kommunikasjonsrådgiver hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder til NRK.

29. juni er datoen for festen der folk fra alle kommunene på Agder vil bli invitert. Det er ordførerne som har blitt bedt om å komme med forslag til gjestelisten.

Ordfører i Kristiansand kommune, Harald Furre (H).

Ordfører i Kristiansand kommune, Harald Furre (H).

Fristen for å sende inn forslag til gjester er 8. april og det er et ønske fra kong Harald og dronning Sonja at særlig barn og unge skal ha en sentral rolle i feiringen. Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, sier at det selvfølgelig blir et trangt nåløye å komme gjennom for den som ønsker å være gjest.

– 25 mennesker av 90 tusen. Sannsynlighetsgraden er jo ikke veldig stor, men det er håp for alle, sier Furre til KRs247.

Furre mener at det kongelige besøket betyr mye for Kristiansand.

– Det betyr jo mye. Det er en manifestering av byens rolle i landsdelen og det blir en flott anledning for Kristiansands befolkning og befolkningen på Sørlandet for å treffe kongeparet, sier Furre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer