Annonse

– Interessen for øl har eksplodert


Foto: Helge Martin Markussen

I gamle tider var det påbudt å ha øl på gården. Hadde du ikke det, kunne bli straffet med en bot som tilsvarte verdien av en halv ku på den tiden. Tidene har forandret seg, men hjemmebrygging av øl er mer populært enn noensinne. 

– Interessen har eksplodert, forteller Tellef Dannvig, som driver butikken Brygg Selv i Kristiansand.

Sammen med blant annet Måltid inviterer han nå til kvalifisering til øl og mat NM, der finalen holdes i Trondheim.

Det som skiller denne formen for konkurranse fra andre ølbryggingskonkurranser er maten. Deltakerne skal nemlig brygge et øl, som skal passe til en matrett de ikke har smakt.

– Oppskriften ligger ute, slik at man kan enten prøve å lage den selv eller se hvilke ingredienser som er i maten, for så å finne den rette oppskriften.

For det er bare fantasien som setter grenser for hvilke smaker man kan ha i øl. Alt man har i krydderskuffen eller finner ute i naturen kan brukes.

Les mer om konkurransen her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar