Annonse

Intensiverer satsningen på 15-åringer


Foto: Pål Lomeland

Kristiansand kommune har denne måneden vært på offensiven med tre godt besøkte informasjonsmøter om satsningen på forebyggende arbeid innen misbruk av hasj og cannabis. Håvard Berge ved den kriminalitetsforebyggende enheten i kommunen tror vi aldri vil få bukt på problemet.

– Sånn som det er med rusmidler, så vil det alltid være noen. Men det er viktig at vi klarer å holde antallet misbrukere nede. Norge har den laveste andelen i hele Europa i forhold til bruk av cannabis. Vi har det minste problemet i forhold til andre land, forklarer Berge til KRS247.

Kriminalitetsforebygger i Kristiansand kommune Håvard Berge (Foto: Alf Otto Fagermo)

Kriminalitetsforebygger i Kristiansand kommune Håvard Berge (Foto: Alf Otto Fagermo)

Nå vil kommunen fortsette sin offensiv ved å satse på en helt spesiell aldersgruppe.

– Vi holder på med et informasjonsmateriell som skal sendes ut til alle tiendeklassinger, i tillegg kommer vi til å holde foreldremøter for forelde som har barn i den alderen, sier Håvard Berge.

For det kommunen har merket er at sommeren mellom ungdomskolen og videregående er den alderen som flest debuterer som misbrukere.

– Vi har ganske lave tall, fem prosent av tiendeklassinger, mens det er tjue prosent av de som er 17 år her i Kristiansand som bruker cannabis. Det betyr at overgangen mellom ungdomskolen og videregående er viktig. Derfor satser vi veldig på tiendeklasse og forbereder de på det som faktisk skjer på videregående skole, sier Berge.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer