Annonse

– Bedre, billigere og raskere veier i Norge


Foto: C.F. Wesenberg

Ingrid Dahl Hovland er ansatt som administrerende direktør for det statlige veiselskapet, Nye Veier AS som skal ha hovedsete i Kristiansand. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Spenncon AS, og gleder seg veldig til å ta fatt de nye oppgavene som venter henne. 

Nye Veier AS skal være et eget utbyggingsselskap for utvalgte prosjekter på hovedvegnettet, blant annet den lokale veistrekningen mellom Kristiansand til Lyngdal.

– Det er mange viktige og spennende samfunnoppdrag å ta fatt på. Det skal bli bedre, billigere og raskere veier i Norge, sier Dahl Hovland til KRS247.

Hun forklarer at de skal få ting gjort på alternative måter.

– Det som er gitt i mandatet er at vi skal være en liten og slank organisasjon. Vi må gjøre ting på en annen måte enn det vi har gjort fram til nå. Vi må ta i bruk innovative prosesser og nye løsninger for å oppnå våre mål, sier den nye direktøren.

Det nye veiselskapet som eies av Samferdselsdepartementet skal ha mellom 50 og 80 ansatte, og vil være operativt fra årsskiftet.

– Vi ser blant annet etter folk med teknisk kompetanse, plan, økonomi og driftkompetanse. Hele spekteret som man må ha i store samferdsels-utbygginger, forklarer hun.

Ingrid Dahl Hovland har tidligere ledet boligdivisjonen i Selvaag Gruppen og før dette ledet en landsdekkende enhet i Veidekke, med ansvar for entreprenørtjenester innen vei- og tunnelbygging. Starten av karrieren var som prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

– Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer