KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bedre, billigere og raskere veier i Norge

Ingrid Dahl Hovland er ansatt som administrerende direktør for det statlige veiselskapet, Nye Veier AS som skal ha hovedsete i Kristiansand. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Spenncon AS, og gleder seg veldig til å ta fatt de nye oppgavene som venter henne. 

Nye Veier AS skal være et eget utbyggingsselskap for utvalgte prosjekter på hovedvegnettet, blant annet den lokale veistrekningen mellom Kristiansand til Lyngdal.

– Det er mange viktige og spennende samfunnoppdrag å ta fatt på. Det skal bli bedre, billigere og raskere veier i Norge, sier Dahl Hovland til KRS247.

Hun forklarer at de skal få ting gjort på alternative måter.

– Det som er gitt i mandatet er at vi skal være en liten og slank organisasjon. Vi må gjøre ting på en annen måte enn det vi har gjort fram til nå. Vi må ta i bruk innovative prosesser og nye løsninger for å oppnå våre mål, sier den nye direktøren.

Det nye veiselskapet som eies av Samferdselsdepartementet skal ha mellom 50 og 80 ansatte, og vil være operativt fra årsskiftet.

– Vi ser blant annet etter folk med teknisk kompetanse, plan, økonomi og driftkompetanse. Hele spekteret som man må ha i store samferdsels-utbygginger, forklarer hun.

Ingrid Dahl Hovland har tidligere ledet boligdivisjonen i Selvaag Gruppen og før dette ledet en landsdekkende enhet i Veidekke, med ansvar for entreprenørtjenester innen vei- og tunnelbygging. Starten av karrieren var som prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

– Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.