KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ingenting galt med den norske sommeren

Til tross for variabelt sommervær og fall i issalget, vil ikke vakthavende meteorolog hos StormGeo gå med på at sommeren i år har vært nevneverdig dårlig.

– Det er ikke noe galt med sommeren i Norge, egentlig. Vi er plassert langt nord i Europa og sitter midt i lavtrykksbanen. Derfor får vi besøk av mye ustabil luft, også på sommerhalvåret.

Kristen Reikvann Ravnestad mener at grå perioder er vanlig for den norske sommeren, men at folks sommerminner vrenger på fakta.

– Vi har en tendens til å huske de gode somrene og de gode periodene sommerstid når man tenker tilbake. Det er fort gjort å stryke ut gråværsperiodene, mener Ravnestad.

Været denne uka ser ut til å bli (du tenkte det vel) grått i størsteparten av Agder. Det starter bra i dag i nærheten av Kristiansand og dagen i dag holder seg til stort sett fint vær med temperaturer opp mot 20 grader.

– Men det er bare å nyte finværet i dag. I morgen er det et frontsystem fra vest som gir langt gråere vær over Sørlandet, med overgang til regn og synkende temperaturer. Både morgendagen og torsdagen ser ut til å bli ganske grå og triste, sier meteorologen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/276449994″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]