KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ingen sikkerhet om du setter deg inn i en pirattaxi

Johanne M. Benitez Nilsen og Kim Henrik Gronert. Foto: Ann Helen Gjerde

Johanne M. Benitez Nilsen og Kim Henrik Gronert. Foto: Ann Helen Gjerde

Julebordsesongen er i gang, og da setter også flere aktører i Kristiansand i gang med tiltakene som skal gjøre Kristiansand til et trygt og godt sted å være i desember.

– Det har ikke vært voldsepisoder i taxikøene i Kristiansand de to siste årene. Det har jo en sammenheng med at alle aktørene har gått sammen om å gjøre Kristiansand tryggere. Det sier Kim Henrik Gronert, fagansvarlig for bevilling i Kristiansand kommune.

Siden 2007 har  politi, utelivsbransjen, taxinæringen, Kvadraturforeningen, kommunen, natteravnene og byens bakere jobbet sammen for å hindre bråk i sentrum i den travleste tiden i året.

– Før var det mer vold, og amper stemning. Folk skal fort hjem, det er kaldt og da kan det fort bli knuffing. Jeg har ikke statistikken foran meg, men hver desember de siste årene har det vært mye mindre vold enn i de andre månedene, sier Johanne M. Benitez Nilsen, kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune.

Fra og med i dag er taxiteltet på plass, der serveres det boller og kaffe. Natteravnene og politi vil være godt synlig i gatene og utelivsbransjen serverer vann til gjestene rett før stengetid. I tillegg er et av de nye tiltakene alkoholfri kveld på Frk. Larsen.

Hvert år løfter de fram ulike temaer, denne gangen ønsker de blant annet å sette fokus på farene ved å sette seg i en pirattaxi på vei hjem fra julebordet.

– Man vet ikke hvem som kjører, om personen har lappen eller i det hele tatt er edru. Pirattaxinæringen finnes fordi folk benytter seg av det, men vi må huske på at vi skal trygt hjem. Det er vi ikke sikre på hvis vi setter oss inn i en pirattaxi, sier Benitez.

– Jeg synes folk skal tenke på hvordan det vil være å havne i en bilulykke og oppdage at vedkommende ikke har forsikring, sier Gronert.

Hør hele intervjuet her: [soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/234949274″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]