KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ingen krise i hotellnæringen i Kristiansand

Hotelldirektør ved Scandic Kristiansand Bystranda, Håvard Solum, mener året så langt ikke har vært så ille som snittmålingene indikerer. Han avviser at det er krise i bransjen i Sørlandets største by.

– For vår del ser første del av dette året bra ut, forteller direktøren.

Han viser til bakgrunnen for de gode tallene i fjor, som igjen får årets start til å virke svak. I 2014s to første måneder var det et stort prosjekt som tildelte Kristiansand 2000 romdøgn per måned i januar og februar.

– Ser man bort fra de tallene som prosjektet skapte, så ser ikke årets begynnelse så dårlig ut for mange av oss. Negative tall er aldri hyggelig, men det er langt fra noen krisestemning i næringen i Kristiansand, fastslår Solum.

Spennende tider fremover

I Stavanger har nedgang i offshorebransjen rammet også hotellnæringen. Den samme nedgangen har ikke rammet Kristiansand ennå, og Solum tror at åpningen av de store kongressfasilitetene ved Kristiansand Kongressenter kan hjelpe ytterligere i byen.

– Da kan vi trekke flere av de som valgte andre steder tidligere. Jeg ser stort sett lyst på fremtiden, sier Solum til Radio Sør.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/197269383″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]