Annonse

Ingen gevinst av sammenslåing


Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Sammenslåingen av Helse sør og Helse øst til Helse Sør-Øst har ikke gitt gevinster, konkluderer SINTEF i en rapport, melder Aftenposten. 

Forskerne har  konkludert på grunnlag av dokumenter, rapporter og styrevedtak, og de har sett på data knyttet til aktivitet, kvalitet og økonomi. I tillegg har de intervjuet 100 personer.

– Politikernes ambisiøse mål for Helse Sør-Øst-fusjonen ble i liten grad innfridd, sier Tarald Rohde og Hans Torvatn, en av de andre forskerne som står bak rapporten.

Tre helseministrer var sentrale i sammenslåingen: Ansgar Gabrielsen (H), Sylvia Brustad (Ap) og Bent Høie (H). Ingen av dem vil kommentere rapporten.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer